Over Ons

Sandy Stassen en haar echtgenoot Jos van Geleen namen in februari 1994 de friture-cafetaria van de ouders van Sandy, Truus en Noël Stassen, over. In augustus 1979 openden Truus en Noël hun zaak aan het Cörversplein 4, gelegen aan de voet van de Sint Servaasbrug, in de volksmond ook wel “de aw brök” genoemd.

In die tijd was Maastricht al een populaire stad voor toeristen, maar dat is de laatste jaren enorm toegenomen, evenals het aantal studenten. Deze “aw brök” wordt dan ook dagelijks, zijnde de kortste verbinding tussen Wyck en het stadscentrum, door talloze mensen gebruikt. Net zoals dit gebied zich sterk heeft ontwikkeld, geldt dat ook voor de friture-cafetaria “De Aw Brök”.

In de periodes met lekker weer bieden Sandy, Jos en hun personeel aan de voet van de brug een prachtige locatie om rustig te zitten en een heerlijk hapje te eten of een borrel te drinken met uitzicht op de binnenstad en de Maas. Het menu van De Aw Brök is zo geëvolueerd dat het naast het traditionele cafetaria-assortiment is uitgebreid met een ruime keuze aan uiteenlopende gerechten, zodat ook u een gerecht vindt dat u aanstaat. De veelzijdige drankenkaart biedt de keuze van een kop thee tot en met een tot in perfectie afgemeten cocktail.

Tijdens de dagen dat de verwarming u aantrekkelijker lijkt dan een koude terrasstoel, bieden wij u de mogelijkheid om binnen te genieten van een hapje eten, een lekkere warme drank of een borrel met, onder andere, bitterballen en mosterd.

Feitelijk dekt de term friture-cafetaria de lading niet meer. Brasserie-cafetaria is meer van toepassing. Maar… wie maalt daar om?

Personeel De Aw Brök